top of page
Zoeken

Eindexpositie SintLucas



Installatie Feeling Dolce & Gabbana van Isa van Ool

Tegen het einde van het schooljaar is het podium steevast voor SintLucas. Sinds 2017 exposeren eindexamenstudenten Fotografie van MBO SintLucas in Eindhoven bij Pennings Foundation.

 







Binnen de opleiding is creativiteit net zo belangrijk als het ontwikkelen van vakmanschap. De studenten tonen hun beste werk. Dat kan een serie zijn uit een de 4 disciplines: reportage-, mode, portret- of productfotografie. Maar als ze willen mogen ze ook vrij werk laten zien. De laatste jaren gaat dat steeds meer in de richting van storytelling: het vertellen van een persoonlijk verhaal met fotografisch beeld.

 

Lonneke Buijs, Kookboek Euro-Toques Nederland
Jinthe Blanken & Lisa Keetels, FruitY
Jinthe Blanken, Bored in the house

Het is voor de studenten de eerste kans om hun werk in een expositie te laten zien. De eerste jaren richtten docenten de tentoonstelling in. In de loop der jaren werden studenten steeds meer betrokken bij de inrichting. De laatste jaren krijgen de studenten ieder (een deel van) een wand en mogen ze zelf bepalen hoe ze hun werk willen presenteren. Met grote of kleine prints, high end ingelijst of eenvoudig met naaldjes aan de wand bevestigd, in boekvorm of in de vorm van een installatie. En ze mogen het zelf ophangen.

 


Op de opening komen trotse ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en vrienden af. Maar ook oud-studenten, die de tentoonstelling ieder jaar mooier en interessanter zien worden, juist door de eigen presentaties van de studenten.

 

Madelief de Korte voor het werk van Romy Konings

Voor het openingswoord wordt, als het even kan, een succesvolle oud-student uitgenodigd. Dit jaar was dat Madelief de Korte. Na SintLucas studeerde zij verder aan Luca School of Arts in Brussel. Onlangs won ze de FEP (Federation of European Professional Photographers) Young Photographer Award. “Als je iets wilt bereiken moet je ervoor gaan”, vertelde ze aan het publiek. “Maar je moet ook een beetje geluk hebben.”











Jef Kolsters, Keet
Daimy Coolen, Sanne

Foto's Irma van Bommel (presentaties) en Lieke Winters (opening)

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page